2008 kom och gick

Nu är snart 2008 över. Och kommer aldrig igen.

Och nu vet jag inte alls vad jag ska skriva.

Tiden går. Jag är nog ändå ganska nöjd med året som gått. Då ska vi kanske i och för sig lägga på minnet att min specialité är att se det positiva. Men jag menar, det är ju onödigt att gräva fram något annat. Egentligen. Självklart är mina innnersta funderingar och besvikelser på mig själv alltid kvar. Men kanske är det ändå lättast att bara glömma. Man kan inte jämföra problem, sa en vän. Väldigt sant. Dock är jag ofta dålig på att se den sanningen.

Året som gick. Jag minns det nästan inte såhär på rak arm. Vad har jag egentligen gjort? Jag minns att årets början firades hos Lisa. Med fina vänner. Vi alla lovade att 2008 skulle bli ett nyttigt år. Medan vi åt cheescake natten runt.
I januari tog jag, Cissi och Madde tåget till Stockholm. Rockbjörnengalan väntade. Jag och Madde dog nog när The Ark hoppade fram på scenen. Och Cissi fick också dö, på bild med bröderna Schulman! haha
Jag blev vegetarian. Frågade mig själv varför jag åt kött, och när jag inte kom fram till något bättre än egoistiskt syfte, bestämde jag mig.
Så åkte jag slalom med Lollo minns jag. Och Elin och Cissi. I Romme och Sälen. Och med familjen i Idre.
Fram på våren minns jag Berlin-resan med tyska gruppen. Va roligt det var! Helt fantastiskt vad vi skrattade. Åt de mest konstiga sakerna, dessutom. Som blivit till internskämt såhär i efterhand.
Jag såg Timo Räisänen och Billie. Två gånger Billie till och med. En var på Karin födelsedag. I Stora staden, med de finaste Marit och Karin! En helg i Sundbyberg, vem tackar nej till det? :) 
Så invigdes sommarlovet. Och jag startade det med en vecka som ledare på hästiskollo. Sprang mest runt och lekte häst. Och plockade blommor och hade ridlektioner. Veckan efter väntade jobb på sommarskolan. Vilka veckor! Jag var så trött och arg, men samtidigt så glad och pigg. Det var en rolig tid.
Vi firade Cissi i svärdsjö. Och jag såg Winnerbäck i säter. Och Jensen, Emil Jensen!
Och denna sommar blev en festivalsommar också. Med peace and love, sundsvalls gatufest och popaganda i bagaget.
Jag och Marit åkte självklart till Hofors. Denna gång, mogna som vi kände oss, på vuxenläger. Jag fick rida söta ponnyn Cindy! :)
Sen följde jag ju med Sara till åland. I en söt stuga tio meter från havet avslutades mitt sommarlov på ett perfekt vis.
Hösten började. Jag läste filosofi och jag slår än idag knutar på mig själv.
Var på Faluns lilla höstfestival, och som det ser ut, dansade för sista gången år 2008 till Billie live.
Vi skulle planera för ridsportens dag på Lugnet, och jag tror jag aldrig varit så arg och besviken. Som vanligt lyckas det ju alltid ändå, med alla fina US:are. Vi klarar allt!
Marit och Sara hade sitt projektarbete och en lyckad spökkväll på Främby blev av!
Jag såg Håkan på magasinet och var skapligt lycklig och glad över det :)
Jag fick nytt schema. Först var jag överlycklig över att ha så mycket ledig tid. Sen avtog det. Tydligen blir man aldrig nöjd. Men det var inte heller kul att ha så mycket ledig tid utan att kunna spendera tiden med någon eller några andra.
Jag åkte på miljötinget. Fick otrolig inspiration och såg de bästa utav föreläsningar.
Jag fyllde 18, och hade barnkalas tillsammans med Marit. Som på den gamla goda tiden. Och jag fick dansa natten lång på Etage! Roligt har det varit och roligt ska det bli. Hoppas jag :)
Jag följde julkalendern. Och skrattade! Så himla roligt! Byggde pepparkakshus och såg fram emot julen så att jag kunde spricka. En fin och traditionell jul fick jag. Förutom att det var min första vegetariska, men vet ni, det gick det med :) Jag fick fina julklappar. Och jag åt mig sådär riktigt stoppmätt.
Nu sitter jag här. Igår fikade vi och firade Elins födelsedag i efterskott med fika. Och bytte julklappar. Den finaste av sjalar äger jag nu, och ett jättefint ihop-pysslat kort :) Imorgon är det nyårsafton, och än har jag inga riktigt tvärspikade planer. Mer än att jag ska jobba på dagen, och antagligen träffa "gänget" på kvällen. Är det någon som är pepp på att gå ut är jag kanske också pepp på att gå ut. Annars känns det inte alls fel med en mysig start på nästa år.
Ikväll ska jag och min nya träningspartner Sylwia gå på friskis. Kanske osmart med tanke på att min hosta fortfarade retar mig. Menmen.
I övermorgon åker jag ifrån civilisationen, till våran stuga i Norge. Kanske en bra start på året. Att få komma bort och tänka. Tänka på vad man vill med allt. Kanske blir det ingen bra start. Men så kommer det iallafall bli.

Idag skrev jag dessutom in mig på körskolan och 8 januari tar jag min första lektion. Jag köpte även en biljett. En biljett till Peace & Love 2009! :) Kanske ska jag ta och göra 2009 till det året. Kanske kan det bli det året? Jag hoppas. Då har jag väl iallafall kommit en liten bit på väg.

Gott nytt år :)

Sfinksar, faraoner och snö, snö, snö!

Vi gjorde ett så fint pepparkakshus i fredags. Himla roligt var det också! Fina människor det där :)
Det har varit en så himla rolig helg. Jag har julfikat med vänner och släkt i många olika omgångar, varit ute och dansat med ännu ett gäng fina människor, och träffat vänner både hit och dit. Precis sådär som man vill att hela livet ska vara. Hela tiden.
Imorgon ska jag och syster yster fixa det sista inför julen.
För snart är det ju faktiskt julafton! :)



Förresten så var det här fint! Jättefint. Musikhjälpen med Billie

Snart har vi jul, här i vårt hus!

Julafton närmar sig så fort! Det är visst mindre än en vecka kvar :) Fram tills dess har jag i princip varenda timme planerad, och jag gillar nog när min tillvaro ser ut på det viset.

Idag är jag ledig från alla lektioner, men jag ska ändå pallra mig till skolan för att äta julgröt med mina vänner. Jag kan ju bara inte missa den godaste maten på hela året!
Alla verkar mest stessa över de sista skolarbetena. Jag hade mitt sista förra onsdagen, och sedan dess har jag mest slöat mig genom dagarna. Denna vecka har jag sammanlagt haft fem lektioner. Litegrann undrar jag faktiskt över hur jag ska orka sätta igång efter jul igen, med ett riktigt schema denna gång. Jag behöver prata med syon om mina kurser också, men det verkar som att hon aldrig vill befinna sig på sitt rum när man behöver henne som mest...

Annars känns det mest som att jag har tappat stinget lite. Det kanske man gör såhär i slutet av en termin, men det är ändå alltid lite jobbigt. Annars mår jag bra och har mycket fina saker att se fram emot de närmaste dagarna. Så som julbak, ponnyridning, födelsedagsfika, dans, fika med Marit och Karin och sådär :)

Hejs! Nu till Julegröten!! :)

Host hej

Nervositet, glädje, besvikelse, ledsamhet, stress, irritation, stolthet, lättnad.
Många ord. Många känslor. (Det var en upp och ner helg)

Nu hostar jag mest. Och ögonen vill sova. 


Vad är det för en dag?

Åhhhhhhhhhhh ♥ Finaste vännerna som släpar mig runt halva Hosjö, med ögonbindel, för att sedan överraska mig med att laga goooood pizza hos Lollo. Och en söt "tårta" med tändsticksljus fick jag också :) (Det var nog bland det obehagligaste någonsin. Att inte se någonting. Jag trodde vi endast gått runt, runt hela tiden, hahah)
Och sötaste lille Marcus som köpt glass som vi ska kalasa på i stallet :)
Och fina presenter i form av sötaste lilla väskan från röda korset, en halsbandsklocka, och lite annat smått och gott :)
Och grattishälsningar hit och dit! :)

Jag blir ju alldeles jätteglad :) TACK!

Just det. 18 fyller jag idag, alltså. :)

Vad är frihet?



Imorgon ska jag hålla tal om frihet i skolan. Thomas Di Leva får berätta för mig om frihet en stund, precis som jag ska berätta för mina klasskamrater imorgon.

Det finns dom som flyger fria i sin bur
Det finns fria som är fångade som djur
Vad är frihet?

Stjärnfall och födelsedagskalas

Födelsedagskalas är trevligt och min helg har nästan överösts med dem. Jag och Marit hade gemensam födelsedagsmiddag i fredags med massa fina vänner! Vi åt jättegodmat, såg film och tittade på gamla kort. Det är ändå svindlande konstigt att jag snart levt i 18 år. Och känt Marit lika länge.
Igår var farmor, farfar, mormor och farbror här. Alltid lika roligt. Och skratta får man göra, inte enbart för att de är roliga, utan för att exakt allt blir knastig när hörsel och annat sviker! Åh.
Så. Idag är min syster numera 16 år, och på onsdag är jag 18. Decemberbarnen.

Och andra advent i dag. Och bara lite mer än två veckor till jul. Julen är fin och här är hela världen täckt av snö. Snö, snö, snö! Har jag tur ska jag hinna med en promenad i den. Snön. Föresten följer jag många fina julkalendrar jag tänkte jag kunde dela med mig av.
Stjärnfall och vinterkyssar - Hur fin berättelse som helst!
Skägget i brevlådan! Varje morgon! Hopp upp ur sängen! - Jag skrattar i alla fall. Sen kan vi ju diskutera stämning för både barn och jul, möjligen.
Billies söta sovkalender 
Inas tävlingskalender
Känner mig duktig på något sätt. Bygga upp den mysiga stämningen steg för steg.

Nu ska jag nog stänga av denna dumburk. Ta min anteckningsbok och en penna. Sätta alternativt lägga mig i sängen och skriva. Skriva ett tal om frihet. För vad är egentligen frihet?

Och just det! Rösta, rösta, rösta på Billie, billie, billie! :)


Livets ironi

Livet kan visst vända snabbt. Snabbare än du hinner blinka. Och det där var faktiskt bara orättvist. På alla plan.


If my star will fall



Får man vara sådär söt? Nej, inte om man vill att jag ska leva. För jag piper snart ihjäl mig. Ååååååååh! Söta lilla kissekatt. Jag vill ha den där! Åh!

Idag pluggar jag mest till biologiprovet. Ibland blir det lite för trist, och allt för ofta måste jag ta "en liten paus". Men så får det bli. Jag har ju morgondagen på mig också...

Och just det. Snön ligger vit över världen här igen. :)

Annars är det här en väldigt fin låt:


Brainstorm - My star

En hunk till Cissi.


Bildkälla: http://hedislimane.com/diary/

Min vän Cissi gör (nästan) inget annat än att lägga ut bilder på så kallade "hunkar" (och jag må hata det ordet). Jag kontrar med denne otroligt fine man. :) 

Bedårande


Tjuvlyssnat är alltid roligt, ibland till och med såhär bedårande sött! :)

500 kilogram klimatsmarta friska



Fint. Kanske når det inte ut till många människor skrivet på min inte så besökta lilla sida. Men ändå, klickar du dig in här bör du göra det samma. Om jag förstått det rätt är det bara att klicka på den stora blå. Så skänker vi alla en tanke.

Idag var det återigen möte med lilla miljögruppen. Det var trevligt och nu har vi sökt pengar till vårat projekt. Jag är glad att vi överhuvudtaget verkligen är igång. Dum är jag när jag faktiskt trodde att detta endast skulle leda till ord, och skippa själva handlingen, vilket är precis det som gör mig så trött. Tji fick jag. Ord till handling heter det visst, och nu är vi i början av vår handling. Känns bra. Fint och bra, med en klimatsmart dag. :)

1 december idag. Snart jul, som min syster påpekade, när jag precis påpekade att julfika stått på bordet varje kväll i tre dagar. Fortsätter vi så.... (haha) Julkalendern varkar sådär alldeles rolig. Och jag har bestämt mig för att följa den. 500 kg smör! (kilo, nä det måste betyda något annat. Kilogram kanske).

Nu ska jag arbeta flitigt med min religionsuppsats. Önska mig lycka till.

RSS 2.0