Förhoppningar och regnbågar

Jag säger som Håkan. Håkan kråkan underbar. "Jag är en pojke med en del problem och jag förmodar att de flesta av dom är självförvållade. "Ofta blir det vad man gör det till", säger John Blund."
Fast nog är jag en flicka, men för mig är de där orden är så sanna. Så där alldeles hemskt sanna. 


Billy Elliot



Den här filmen är ju alldeles, alldeles underbar! :)
(och när det här klippet är slut, kollar ni på alla de andra klippen som kommer upp! :) )

Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er

Snark för innebandymatcher som börjar sent och handbollstränare som inte svarar. Snark för trötthet och snark för svenskaprov och naturkunskapsseminarie imorgon. (Jaja.)
Det snöar enormt mycket här. Imorgon kanske jag inte ens kan öppna dörren. Med det är fint. Fint och vitt, "vitt som ett papper som ingen ritat på." :)
Imogron startar tredje perioden och mitt schema fylls på. På gott och ont, tror jag nog, och hoppas att psykologi blir en intressant kurs.
Just nu skulle jag mest  vilja åka hem, krypa ner i soffan med en filt och dricka te, mest för tedrickandets skull. Alldeles för en sekund sedan, nynnade jag på en Emil Jensen låt och allt för länge sedan tog jag mig tid att lyssna på den fina skånskan i hans fina visor. Det skulle jag också vilja göra där i soffan med tekoppen i hand. För här vågar jag nästan inte lyssna. Bara tyst, tyst, för jag vet inte om man törs lyssna på musik när man är på jobbet och folk arbetar i rummen intill
Nej, det får bli när jag kommer hem, och den sista envist sena innebandymatchen avslutats. 

Emil Jensen - Inte vackrast i världen
(även fast att det är mycket möjligt att så är fallet :) )

Och så går vi alla runt, i livets stora cirkel

Det är roligt att dansa. Dansa, dansa, dansa. Igår var en rolig kväll. :)
Trött är jag nu, och min ambitionsnivå sjunker sakta. Det gör mig ganska frustrerad, och bara ännu tröttare. Kanske är det just då man behöver en danskväll med vänner och en disneyfilmskväll med ännu fler vänner? Jag tror så. Alldeles säkert.

Billie the vision vann en rockbjörn. Det var så otroligt välförtjänt och så roligt för dem! :) Jag önskar verkligen att jag varit där. Så som jag var förra året. Det hade vart något det. Alla tiders.

Nu är jag nästan sen. Jag måste skynda, skynda. Hem till Mattias och disneyfilmer. :) Precis vad jag behöver :)


En dröm



Natten till idag drömde jag. Jag drömde att hela Billie the vision and the dancers-skaran var här i Falun. De spelade för min klass och sedan såg vi på en julkalender och åt lussebullsdeg. Det var fint tycker jag.
:)

Funny little frog



Jag går igenom dagarna som snabbt vinkar åt mig när de flyger förbi. Jag har så mycket att göra och jag planerar min tid så mycket att jag i slutändan blir alldeles tom. Det är projektarbetet, det är körkortet, det är friskis och svettis och det är skolarbete. Det är ett stort pussel, och jag pusslar och pusslar. Allt för ofta stannar jag upp och drömmer mig iväg och glömmer att lägga pusslet. Trots det är jag ändå ganska motiverad att få det lagt. Alla bitar.

Annars nynnar jag gärna på den fina sången. Rolig liten groda. "honey loving you is the greatest thing, I get to be myself and I get to sing" Fint, tycker jag. Belle and Sebastian; låter som Disneyfigurer, tycker Lollo :)

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa. Kanske blir det texthäftet om romantiken, kanske blir det körkortsboken eller kanske blir det "vi som aldrig sa hora". Jag tror jag väljer den sistnämda.

Gränslöst!

Gränslöst bra. Ja, det är de faktiskt. Såg orkestern Gränslöst spela igår. Jag får en blandad känsla, jag vill dansa och le och nästan gråta. För jag vill också vara med. Spelglädje.

Nu vill jag mest lära mig spela ett instrument. Fiol kanske. Eller varför inte ukelele? :) För en del, ganska många, år sedan slutade jag spela piano. Det ångrar jag lite nu.

Men jag har haft en skön helg. Hunnit med bra saker. Som plugg, bio med syster, friskis, gränslöst och mys. Fint det.

Snow club



Nu i princip snor jag ett inlägg rakt av från moderniteter-bloggen. Men det här var så fint. Så himla fint.

Jag vill ha en kram

Här sitter jag. I omatchande kläder och med rätt trötta ögon. Lyssnar lite smått på Markus Krunegård och försöker skriva lite skolarbete. Det går sådär. Imorgon startar skolan igen. Sista terminen i gymnasiet. Sista terminen i gymnasiet.

Norgeresan var bra. Fin och mysig. Lovikavantar och fjäll. Skidåkning och spel.

Nu är jag trött. Jag känner för att sitta i något mjukt. Överallt ska det vara mjukt. Kramigt och mysigt och mjukt. Och bekymmerslöst. Dit ska jag flytta när jag blir stor.

Nu ska jag gå ner och laga mat. För jag är hungrig.


2009 är här.

Jag tror inte att 2008 kunnat få ett mer snopet slut. Ett sånt där som bara slår dig rakt i ansiktet. Allt som började så himla trevligt, med världens godaste mat! Grillade grönsaker och qourn med råris och soltorkadetomatersås :) Hur gott som helst. Sedan skred en dum idé till verket. (Och jag tror jag inte alls gillar tanken på att det från början var min idé) Vi gick till pulkabacken, inte mer än ett åk för mig, Sylwia och Lollo och vi lyckades åka in i ett träd. Med Lollos dåliga rygg. Pang bom. Akuten blev nästa stopp. Inge vidare kl 23.00 på nyårsafton. Inte för att man tänker så i den situationen, men kom igen, timingen hade inte kunnat sitta bättre. Blåslagen blev diagnosen, och annat vågar jag inte ens tänka. Och snälla som dom är, insisterade Lollo och hennes mamma på att jag skulle få åka och skåla med de andra. I tid för att springa till "kullen" (slamdammarna) för att se ut över hela Falun, skåla och titta på raketer. Det var vackert. Hade kunnat vara vackrare.

Så nu har alltså 2009 startat. Året då jag tar studenten. Året då jag kanske flyttar hemifrån. Året då jag kanske lyckas bestämma mig för vad jag ska göra av mig själv. Året som jag länge, och fortfarande, fasar för. meeen, det oooordnar siiig.
Nyårslöfte? Egentligen är det väl ingen idé att lova något bestämt. Men härmed lovar jag ändock att träna med Sylwia och komma i form! :) Det tror jag jag kan hålla iallafall!

Nu åker vi snart till Norge. Jag ska köra till Mora! Så nu blir jag borta för en vecka, borta från tv, dator och bekvämligheter. Rätt okej. Jag måste packa ihop det sista och äta och fixa.

Jaja. Hejs! Och ett Gott nytt år! :)

RSS 2.0