Fina fynd!



Kände för att visa. Gick ner för trappen för att fynda i mammas garderob, är det inte praktiskt så säg? :) En rutig långskjorta och en blommig väst, som mamma förövrigt sytt själv, hittades. Toppenbra! Tralala :)
(att jag inte fastnat för de tidigare?)

Kvällens läsning får bli Sofies värld och Billie-texthäften. Finaste läsningen ju!
Godnatt

Allting flyter, även jag.

När jag igårkväll läste igenom mina gamla blogginlägg kände jag att det var annorlunda då. Mina inlägg var så glada, minst tio smileys fanns i varenda ett. De flesta inläggen bestod av exakta beskrivningar av mina dagar, och hundra internskämt är nerskrivna. Det var ganska roligt att läsa det. Det kändes som om att jag var så mycket mer tillfreds med allting då. Men ju närmare jag tänker efter kommer jag ihåg att jag kunde sitta inför att skriva ett inlägg, ledsen och butter, för att sedan ändå bara få ner glada rader för att inte låta alltför sur. Nu tänker jag nog inte så längre, nu skriver jag bara. Kanske försöker jag skriva bättre än jag kan, och försöker få mig att låta mer poetisk än vad jag är? Det vet jag inte. Men jag vet att jag ändå fortfarande är samma Elin. Samma humor, samma klantighet, samma jag, bara aningens förändrad. Allting flyter sägs det på filosofilektionerna. Även jag.

Men annat än att dra på munnen när jag läser detta går inte:

"Ja, måndag igen...blubb! Jaja, det har faktiskt varit en trevlig sådan :) Vart i skolan och flummat runt :P och haft en del tröliga lektioner...ehrm..historia... haha.. och tyska hade vi :P hahaha vi får alltid lära oss så intelligenta ord xD Se och lär:
die Lammkeule - lammstek
der Dreckskerl - skitstövel
das Brillenhämatom - blodutjutning under ögat xD  

die Anglerhütte - liten fiskestuga

das Schledudertrauma - pisksnärtskada  
die Rettungsinsel - självuppblåsbar gummibåt"

Det där orden skrattar jag fortfarande åt! Alla borde skriva ner dem på en lapp att ha i fickan, jag menar, de är ju trots allt de ord man lär behöva på sin tyskladsresa! haha! :)
Bara en sån sak att skriva "blubb!" mitt i texten. Haha. (så typiskt mig på något sätt. Nu springer jag ju runt och säger allt i internetadresser. Hej dot com snistreck hur är det? ) Bara en sån sak.

Och glad blev jag när denna sida åter är i bruk. Minnen! Skrattfest till flashfilmer som:
Hunn och Björnis (åh, tack du herren i himlen för den fina badhusparken. Nä, men så finurligt, fy hunndan!)
Segla bort med djur
Krusidullen (nedrans cockerspaniel)
Hajk (haha!)

Imorgon ska jag dra med mig Elin till en dator, och då blir skrattigt vill jag lova. Man blir som man umgås har jag hört. Och detta blev en fin presentation av min vackra humor. Men kul har jag, och det är väl det viktigaste. Kaaaanske måste man ha sett dem för längesedan, med folk som också tycker att det är otroligt roligt, och vara sådär alldeles jätteflummig när man ser dem. Det är kanske en bra start, nu skrattar jag hur som haver.

Det är egentligen inte ens längesedan. Jag menar, då jag skrev de där inläggen. Ett och ett halvt år sedan. Men det känns som en evighet sedan. Allting flyter sägs det på filosofilektionerna. Även jag.

Hej tjing tjing heeej!

Strömsholm.

Jag har haft det bra på ungdomsting i helgen. I Srömsholm har jag varit. Det är så fint där, alldeles som en egen liten häststad med stall, vägar, ridhus, ridbanor, hagar, boningshus m.m. Och alla cyklar omkring där, i den lilla häststaden. Mysigt. Vi har haft femkamp, haft föreläsningar, varit på arosfortet (fångarna på fortet lekar), ridit på deras hästar i ett vackert ridhus m.m. Hästen jag red hette Gangster Boy, om jag inte minns fel. Haha :)
Det var en rolig helg!

Skolan är här.

Jag får ingenting gjort. Jag sitter bara här och stirrar mig blind på skärmen. Ja, själva anledningen när jag satte mig var förstås att jag skulle skriva på miljö-arbetet. Men sen gick timmarna, och en rad till på det arbetet blev skriven. Det är jobbigt sånt där. Man vet att det ligger över en, som en stor sten på huvudet. Men jag vet inte, man är lixom för svag för att lyfta av stenen, för lat helt enkelt, så den får ligga kvar och blir bara tyngre och tyngre, och det blir bara jobbigare och jobbigare att lyfta av den ju längre man låter tiden gå.
Nej, nu ska jag slå av datorn, krypa ner under mitt varma täcke och läsa läxan. Läxor går helt enkelt inte att göra framför en dator. Inte för mig iallafall.

Hejs!

Stora Staden

Stockholm var trevligt och roligt :) Men oj så ont i fötterna man får av att gå en hel dag! Herre min je! Jag hittade iallafall lite fint, så som mysiga vinterskor, en mössa, en sjal och ett par strumpbyxor. Och vi hade det roligt och flummigt och skrattade massor :) Spelade kort på Mc Donalds, posade framför Weekday, skådade ett världsrekord (en stackars klant hade 250 t-shirts på sig samtidigt, haha), diskuterade marabouchoklad, åkte tåg, körde gissa låten och gick och gick och gick :) Och handlade :) Kul dag, med andra ord :)

Kreativt.

Idag slutade jag tidigt. Det tycker jag verkligen om, och även om jag inte visste alls vad jag skulle hitta på hela eftermiddagen, så lyckades tiden flyga fram ändå.
Jag kände mig onödigt kreativ idag, och prydde min kalender med lite Billie-konst. Hihi, det vart väl fint? (: Ja, jag läste till och med mitt horoskop efteråt: "Du trivs tillsammans med konstnärliga vänner nu. Påbörja ett kreativt projekt. Vänskap är viktigt." Jag fnissade lite, eftersom jag innan tänkt att jag var så väldigt kreativ där jag satt och limmade, men samtidigt är det nog det finaste skytten-horoskop jag läst, tror jag allt. (:
Sedan cyklade jag och hämtade ut tågbiljetter till Strömsholm nästa helg. Och tänka sig, Marit kommer med! Jag som hela tiden varit så nere, och inte velat åka, så det var ju helt toppen att hon också kunde följa! Så nu har jag ändrad inställning; det kommer bli kuuuul :)
Sen frossade jag på cheescake, med hallonkräm. Men gott! :)

Imorgon har jag studiedag. Och studera är det sista jag ska göra! Nä, för imorgon blir det storstan med Cissi och Lollo :) Och vi ska shoppa, shoppa, shoppa! Jag har förresten hittat denna perfekta sida: secondhandguide.se/stockholm. En hel guide med second hand affärer! Så jag hoppas att vi lyckas kika in på någon av dem :) Och monki och top shop och weekday. De har så bra affärer i Stockholm. Dock brukar jag inte hitta så mycket när jag kommer dit med inställningen att jag ska handla såååå mycket, men va sjutton, det blir bra hur det än blir :) Det ska bli kul med äventyr :)

Turn around, and smile.

Klockan är alldeles för mycket för en liten tant som mig. Nu borde jag ligga nedbäddad i min säng och sova. Jag måste till och med skriva tyst på tangenterna, för jag vet att mamma och pappa hör, och jag vet att det stör. Men trots alla dessa anledningar vill jag bara skriva en liten rad, ja, eller två.
Jag var trött i skolan idag. Mitt huvud hänger inte riktigt med. Ibland vill jag bara ta av det och bädda in det i bomull en stund, så att det får vila. Det skulle vara så skönt.
Trots detta har dagen varit helt okej bra :) Från det att skolan tog slut iallafall, ja, då vart det genast en mycket bättre dag.
"Ta till vara på dagen" sades det till mig på bussen hem, och det var klokt sagt tycker jag.
Och jag har ridit på fina Rebel igen. Han hoppade över hindren så duktigt, trots att han tror att hindren ska äta upp honom. Han är så söt och jag tycker om honom för det. Och Marit, jag och Katarina fick promenera med fina Berlioze i mörkret. Vi pratade om gymnasiet, och skrattade och gick.
Se, så en dag kan vända. Från att ha suttit och endast tänkt att jag vill bädda in huvudet i bomull under skolans långa timmar, till allt det där. Är det inte toppen, så säg.
(:
Godernatt, nu åker duntofflorna, täcket och filten på! Ja, för kallt är det allt!

Tiden går, hjärtat slår.

Tiden går. Tiden går. Tiden går.
Det är konstigt att min inställning nu för tiden är "vad är det att oroa sig för/ längta till/ bry sig om", snabbt som tusan är det ju ändå förbi. Det skrämmer mig att jag tänker så. Jag lever på något sätt i framtiden, fast en tom och tråkig framtid, som endast går ut på att den är tiden efter det jag lever nu. Det blir så vridet alltihop. Förvirrande.
Jag känner en längtan efter något. Något nytt, något fint, något mysigt, något bra. Det skulle behövas. När huvudet är tungt av både tankar och värk.
Äsch, annars mår jag bra. Bra, bra, bra. Och jag lyssnar till denna sång. Finemang.

Hello Saferide - Anna

10 grader kallt.

p.s. Jag hade lovikavantar på mig när jag cyklade till jobbet. Det kan bara betyda en sak. Det är höst. d.s.


Höst, host


Te är gott (och behövligt vid värkande hals), Liselott Watkins ritar fina bilder och Emil Jensen sjunger fina melodier.

Nu ska jag åka till jobbet. Jappjapp.

KlimatSmart

För att vår miljö är viktig. Och jobbigt är det att inse hur många som inte vill inse just det.  Falun är bra som anordnar en Klimat Smart helg hur som haver. Jag har sett filmen "I elfte timmen", lyssnat på poliktik debatt, gått på föreläsningar, ätit potatismos, bilvit rädd, blivit arg. m.m.
Jag dras in i det igen känner jag. Men det är nog bra, under sommaren har nog mina tankar kring detta legat lågt. Men å andra sidan har KRAV varor och vegetarisk mat blivit mer av vana. Så kanske behöver man hela tiden inte fundera ihjäl sig heller?
Det finns så mycket man kan göra. Så mycket enkla förändringar. Och jag och Cissi har fått mycket material till vårt projekt arbete, som ska handla om just dessa enkla förändringar just DU kan göra!
Nu är jag iallafall inspirerad! Inspirerad att förändra! Är du? (:
http://www.miljomataren.konsumentverket.se/
Testa hur miljösmart du är! :)


Vilken Rebel.

Åh, det gick så bra på ridningen idag att jag blev riktigt glad :) Rebel var fin, fin, fin. Och det var kul, kul, kul. Jag som trodde det var endast Katarina som behärskade att rida den hästen, men vet ni? Det gjorde jag också :)

Imorgon åker jag tåg till Ludvika för att hälsa på farmor och farfar. Lite intryckt sådär mitt i veckan, men jag har ju aldrig tid annars! Farfar fyllde ju trots allt 80 år härom veckan, och efter som jag inte kunde åka på tårta helgen som var, så klämmer jag in det imorgon! Det blir fint det :) 

Tjo!



För att jag saknar det :) Jag ser oss! Gör ni? Ledtråd: Karin har fina vantar :) Bilden tagen från Billies blogg! :)

Friday I´m in love.

 
Mina fina pippi-skor. Dock har de gett mig fotvärk. Men snart, snart har jag gått in dem igen!

Mitt huvud är tungt, tungt, och min hals säger aj, aj. Och jag orkar inte bli förkyld. Och här vid datorn är det alldeles för lätt att fastna. Läsa bloggar, kolla bilddagboken, myspace sidor... allt för att få tiden att gå och för att slippa ta tag i det som egentligen borde göras... 

Dagens låtar: Rundgång, gräslök, fågenlsång - Bob Hund
                          Friday I´m in love - cover av Billie

Nu ska jag ge mig iväg in i mitt eget huvud, in i Aristoteles filosofi för en stund. Sen ska jag sova. Sova, sova, sova!

det skulle ju va dans, dans, dans ^^

Haha, jag och Elin dansade järnet idag på friskis danspass ^^ När det var två stycken ledare som inte dansade jämnt i takt med varandra eller knappt gjorde samma saker, ja då passade det oss utmärkt att stå längst bak och fladdra omkring! :D Haha, Elin är så rolig :D Pussans på det. ^^ 

och i halvtid?

Åh. Jag satt på jobbet idag och skrev ett inlägg. Men så fumlade jag bort det i all hast och orkade inte börja om på nytt. Det orkar jag nog inte riktigt nu heller, men jag vill ju. Så det får gå.
Jobbet ja. Jag är ju en arbetande kvinna nu. Åtminstone varje söndagseftermiddag, minsann! På DD sporten befinner jag mig dessa eftermiddagar. Ringa till tränare efter resultat och lite referatskrivning är vad som står på schemat. Så länge har jag inte jobbat där, och jag har ju bäste arbetskollegan Marit, så än så länge är det faktiskt kul!
Marit ringer:
-Vilka var målskyttarna?
- Rolf?
- Jahaa, Johnny.
Hahah, det var roligt, hur får man Johnny till Rolf? ^^ Lite kul att det var samma Johnny vars namn jag bad få bokstaverat förra veckan, eftersom jag inte heller hörde vad han sa i luren^^
Men, men nog om arbete.

Igår var en lycklig dag. Då fick jag dansa och sjunga högt till Billies fina låtar. Underbart faktiskt (varför kan man inte stanna tiden i sånna ögonblick?). Med Marit, Karin, Lollo, Elin och Ellen och alla andra glada som var där kunde det väl inte bli bättre? Äntligen fick jag visa mina vänner vilken fin musik de spelar! Ja, Marre och Karre visste ju redan förstås :)
Efteråt hade jag och Marit ett väldans vackert samtal med Lars och Maria från Billie. ^^ "vi har sett er såhäääär många gånger, vi är rent utav stammisar!, Ni är sååååå braaaa" hahahah, lite kul. Men de var så trevliga och fina, så vad gör väl det.
Granny goes street var en fin idé ju! Massa skoj. Stand up komedin var ju jättekul. Det är nog ingen större idé att jag försöker skriva ner ett skämt, det blir nog bara ofattbart (bokstavligen)... Men själva grejjen med stand up komedi gör att jag inte kan hålla mig för skratt vare sig det är bra eller inte^^

Idag, förutom att jobba då, så har jag varit på ridsportens dag på lugent. Först i second hand shoppen, vilket var stressigt, huvudverksframkallande och ganska trevligt. Sen så dansade vi ju också. Vitamin och cowboy. Det var roligt, jag blir bara så full i skratt av hela grejjen; att springa omkring och fladdra med benen i pösiga byxor och roliga hattar. Det behövs väl det också (:
Och så lyckades jag tacka ja till utbildnigshelgen med DUS (distriktets ungdomsförbund) iallafall. Jag känner mig inte alls inspirerad. Och nej, jag kan inte svara på varför. Det bara är så. Men jag får hoppas att Helena talar sanning när hon säger att det är så fantastiskt roligt...(även om jag tvivlar och gräver ner mig djupt för att slippa ta beslut om att åka eller ej) Men jag åker nog. Jappjapp. -.-

Nu blev det ju långt ändå. Vem ska egentligen orka läsa detta? Antagligen ingen, men jag tyckte iallfall om att skriva och berätta, så det får väl duga som så då. 
Nu ska jag sova mig pigg inför skolan imorgon...
Godernatt. 

Mormor går gatan



Idag är det Granny goes street, och det lär bli fint. Och kul :)

Men först - Genrep på Sveden inför ridsportens dag imorgon... -.-

I saw you on tv ♫

Nu längtar jag mest till på lördag. Då Billie the vision kommer hit och förgyller vår stad med vacker musik. Det kan inte bli annat än toppen, och jag trånar verkligen efter känslan jag hade i kroppen efter deras spelning på peace & love. :) Det var så lyckligt då. :)

Billie! :)


Imorgon ska det ätas middag med Marit och Karin, och kanske Elin också :). Varför gör vi inte sånt oftare? Helst varje dag om jag fick bestämma!

Jag är trött. Än så länge har jag nog inte kommit in i skolans rutiner... Jag får ju nästan inga rutiner heller då mitt schema bjuder på håltimmar och sovmornar, inte för att jag klagar! Men jag är bara så trött i ögonen.

Popaganda var helt okej kul också. Alltid trevligt att åka bort, och oj vad mycket snyggt folk det finns i storstan, alla är jättestylish, kul! Och vi såg massa fina band också, så som Shout out louds, Säkert!, Laakso m.m. Och shoppa i stockholm är nog aldrig fel, ett par cheap monday jeans rikare blev jag. Najsigt :)


Katjing!

RSS 2.0