Heal the world, make it a better place

Idag har jag mest klinkat ukelele. :) Det är kul! Jag har spelat Heal the world av Michael Jackson. Jättefin måste jag säga. Verkligen.
Skrivit en lista. En lista över saker man borde hinna med innan man flyger iväg från denna jord. Där står saker som cykla tandemcykel, arbeta som voluntär i Afrika, kasta ett pappersflygplan från Eiffeltornet, lära mig moonwalk och sådana där mer eller mindre knäppa saker :) Jag menar, antagligen kommer jag inte göra mycket utav det, men det ger i alla fall fantasin en kick, och det vore ju ganska roligt att avklara en del av det i alla fall. Nu har man ju iallafall en utgångspunkt!

Imorgon bär det av till västkusten på familjesemester i en vecka och det ska bli skönt. Stugliv och liseberg tackar jag inte alls nej till. :) Men nu ska jag över till Elin och se film med vännerna!

Ha det så bra :)

Cykla över regnbågen och rakt in i solen

Idag har jag varit hos mormor och hämtat hem en fin gammal cykel som ska få flytta med mig till Uppsala. Jag gillar att vara hos mormor för där finns tusentals fina gamla prydnader och saker, och jag hade tänkt mig sno en hel del ner till mitt studentrum! :) Tänk, snart flyttar jag faktiskt. Jag får brev var och varannan dag från Uppsala universitet, csn o.s.v. Jag har till och med betalat min första hyra! Och jag rotade fram papperet och tittade var jag ska läsa för kurser första året, miljö- och vattenteknik, biologi och ekologi, och lite till! Och jag tycker till och med att det ska bli kul! Först ska ju de första veckorna klaras av, men jag menar där står det ju till och med fest inplanerat på schemat, så det kan ju inte bli
annat än kul :)

Nu på kvällen åkte jag och mamma och åt och lyssande på Sara och Malin med flera när de sjöng och spelade vid främby udde, det var mysigt och de är sådär duktiga så att man blir riktigt avundsjuk! :) På ett bra sätt! Själv sitter jag här och plinkar på min ukelele och trallar litegrann, och där ungefär stannar min musikalitet. Den kan klinka en del piano också, men oj vad jag kan önska att jag vore sådär riktigt begåvad :) Det vore nåt! :)

Imorgon ska jag försöka hinna med lite nyttosaker, som att städa mitt oändligt stökiga rum, låna böcker på biblioteket, promenera, packa inför västkustveckan med familjen. Ungefär så. Men först ska jag ta mig en sovmorgon! En rejäl sovmorgon till i princip min första oplanerade dag denna sommar! :)

Godnatt!

Semester!

Jag har suttit och spelat lite ukelele ett tag, sen några timmar tillbaka hemkommen från Stockholm. Jag och syster åkte dit över dagen, och nu är jag ett par jeanschinos, ett skärp och en kjol rikare. Synd nog även en kofta fattigare. Glömsk och virrig och det är sånt man får räkna med, tyvärr... Hoppas den hittas av någon och att den får ett nytt och bra hem. Eller nåt :) Det var en bra dag annars :)

Imorgon bär det av till Mattias stuga över dagen, och åh, vad skönt det ska bli. Bara slappa, heeela dagen! :)

Nu ska jag sova! Godernatt

Jag tyckte det här var så fint


♥ "samma färg, fast blå"

Livet är så skört. Så långt, men alldeles för kort. Och alldeles fantastiskt. På alla sätt.
Jag undrar vart det är man hamnar sen. Efter livet här på jorden.
Fina Farfar, vart du än är nu, så hoppas jag att du har det bra. ♥

Uppsala här kommer jag!

Jag klarade det. Jag gjorde det faktiskt. Uppsala här kommer jag! :)

Ukelelelin

Jag spräckte tankebubblan jag pratade om för en vecka sedan eller så och här sitter jag nu och plinkar på min fina blåa ukelele :) Det är inte så himla lätt, men jag ska öva öva och öva! Jag är mest bara glad att jag faktiskt köpte den, eftersom jag har tänkt på det så himla länge. Jag menar att lära sig spela ukelele borde väl vara något man ska göra innan man dör? Precis som att cykla tandemcykel, menar jag. Det måste jag också göra. I mitt liv här på jorden!

yey :)

1+1

Idag var en rolig dag. Jag skrattade mycket. Mina elever är så roliga. Och briljant lysande duktiga idag också. Det gjorde mig också glad. :)

När jag kom hem gick jag ut på promenad. Med en bra spellista på min ipod. Och funderade lite. Lite över varför jag är jag och varför jag är som jag är. Det kan bli ganska jobbigt att fundera över. När man inte riktigt vet hur det känns... Jag behöver nog mer att göra. Trots att jag jobbar hela dagarna finns det för mycket tid att fundera och gräva sig djupt ner, där man helst inte vill vara. Det är så mycket lättare att sväva ovanpå och ta det som det kommer. Som det blir. Man blir så mycket nöjdare då. Visst kan det säkert vara bra att ta tag i jobbiga saker. Men när det bara gör det värre känns det inte som att det finns någon större poäng. Dessutom vet jag att jag mår mycket bättre om jag bara lever, och inte analyserar varje drag i spelet som jag gör.

Imorgon kanske jag kan hitta på något roligt på eftermiddagen. Så att jag kan få en genombra dag. Det skulle vara så skönt.  :)


En dag i juli

Vi åkte till ingenstans, till en fin och stor stuga. Badade, spelade kort, lyssnade på musik, spelade kubb och fotboll. Det var sådär som ett sommarlov ska vara. Att man behöver åka hem med bussen för att jobba dagen efter känns sådär. Men det var en fin helg hur som haver.
Ett fint jobb har jag ju egentligen också :)

Mamma bjöd på sushi idag och det var gott. Nu lyssnar jag på Armand och tycker att det är för fint. Matt Costa ligger också högt på sommarspelningslistan. Det är najs. Och bra :)
Jag har gjort en matematiktipspromenad och känner mig fånigt överengagerad i mitt lärarjobb. Det känns bra.

Nu ska jag nog sova så att jag kan hoppa upp ur sängen imorgon.

RSS 2.0