Godnatt


Jag hatar att jag älskar dig - Håkan Hellström

Kvällen avslutades med ost och tomat på knäckebröd, te, kortspel och en fin sång.
Godnatt!

Konsumtionsfria februari

Imorgon är det februari. I februari ingår jag, Malin och Linda ett köpstopp. Vi ska inte konsumera något mer än det som är nödvändigt, såsom mat och upplevelser. Inte ens second hand får vi röra just denna månad. Ingen konsumtion, helt enkelt.
Varför? Kanske är det mest för att ha en liten utmaning. Men också för att stå emot denna världs galna konsumtionsbehov. Det står väl väldigt klart att jordens resurser inte är rätt fördelade bland oss som bor här, och ska man ändra på det är det en bra start att börja med sig själv, så resonerar iallafall jag. Så denna månad ska jag inte handla och istället lägga en krona eller två i insamlingsbörsar till olika organisationer som har som mål att göra denna planet bättre. För vad kan vara bättre än det målet, undrar jag?
Kommer det att bli svårt? Nej, jag tror inte det. DetIär i princip så jag lever för jämnan. Jag handlade en del kläder på jullovet, och kände redan då att jag handlat färdigt inför denna vår och möjligen kommer behöva köpa nya sommarkläder till sommaren. Det ska iallafall bli roligt att ingå ett litet avtal för att få med sig fler och sen i mars ska vi belönas med Stockholmstripp! Låter utmärkt, tycker jag.

Förhoppningar och regnbågar

Idag har jag legat ihopkrupen bland mina kuddar och läst ekologi och sovit. Jag har lagat god mat i form av thai-inspirerad quorngryta och jag har storhandlat på ica väst. Helt otippat träffat en falubo i icabacken gjorde jag också. Och oj, vad det fick mig att länga tills det nästan kanske kan bli en vardag. Jag vill att hela Falun, eller den del av Falun jag känner, ska flytta hit. För ibland saknar man dem så mycket.

Igår bekräftade jag och Johanna att vi får tillhöra facebookgruppen "FULDANSA MERA!" och det var inte fult tycker jag, det var superfint. Kvällen var bra i övrigt, skapade både besvikelse och lite förhoppning.

Nu ska jag och Johanna iväg och Fuldansa ännu mera. Eller fuldansa och fuldansa, afrodansa!!


Helg!

Mysig middag och liten tripp till korridorsfest igår kväll. Läsa högläsning och vakna till musik. Dricka te och äta gröt med mjölk oskyldigt snodd från fel hylla i kylskåpet.
Nu ska jag duscha och sedan arbeta. På lördagsfika. Ikväll köper vi sushi och cyklar till Floggan för att äta. Sen dansar vi till Florence hela natten.

Spela spel

En spelkväll kan vara väldigt rolig. Och jag menar vem skulle inte vilja se filmen Hong Kong som handlar om en läkare som lanserar en ny bokstav? Den skulle jag nästan springa för att hyra om den fanns.

Jag har annars sjungit med i Elias-skivan, spelat ukelele, lagat god paj (ambitiöst Elin!) och hängt tvätt denna dag. Och varit i skolan förstås. Nu ska jag nog läsa lite "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" och hoppas att min verklighet kommer att se ut så nån dag. Oh, ja. Fint.

Elias and the Wizzkids

Min frukostmusik, min åka bil musik, min kvällsmusik, städmusik etc har den senaste månaden spelats av Elias and the Wizzkids! Fint tycker jag. Och lite extra glad blev jag när jag såg att de spelar på Velvet i mars! Score! :)


Pannkakor och Beatles

Ganska precis hemkommen från pannkaks- och beatleskväll hos Sophie. Pannkakor är riktig lyx, särskilt om man äter dem med päronskivor, kumquatsylt, kanel och honung! Idag testades även kombinationer med gräddfil, lingonsylt, spenat och päron. Det stod ju trots allt i mitt horoskop att jag skulle vara kreativ idag. Allt gick ner och gott var det! Och beatlesfilmer är ju riktigt underhållande :) 


Komiskt!

Idag gjorde jag, Sophie och Linda en totalt misslyckad stadsrunda. Jag var ute efter skypehörlurar och självlysande stjärnor att sätta i taket. Sophie skulle skriva ut papper på biblioteket och också köpa stjärnor. Linda skulle ha ett fint block utan ränder som hon kunde teckna i. Och vi alla tänkte köpa förköpsbiljetter till Florence valentin på lördag.
Skypehörlurarna var slut och skulle sluta tillverkas. Stjärnorna fanns ingenstans! Sophies dokument gick inte att öppna. Alla block hade ränder och norrlands nation hade stängt sitt kansli så vi fick inga biljetter heller. Så himla misslyckat!
Vi klagade hela vägen hem. Det var kallt och vi var hungriga.
Så åkte jag och Sophie hem till Josefine och blev bjudna på jättegod pasta och sen degade vi en stund i hennes soffa. Så blev allt bra igen :)  

Nu ska jag krypa upp bland mina kuddar på sängen och läsa ekologi!

Lords of NV3A



Så himla roligt så att jag dör lite! Kolla vad Lollo knåpat ihop med bilder på vårt fina gäng! hahah :)


Lindy hop


Ikväll ska jag gå på en testa-på-omgång av lindy hop. Jag är galen. Och inte alls seriös. Men det kan väl bli kul!

Jorden är rund, jorden runt



Idag satte jag små klisterlappar på min jordglob som visar alla ställen jag har varit på. Bara i Europa. Har inte varit längre bort. Ändrar kanske det en vacker dag. Jag och Elin ägnade vår fikastund på v-dala till att planera vår framtida volontärresa som ska bli av 2011, hoppas vi. Verkligen min dröm. Jag vill jättegärna åka till Afrika. Och bara hjälpa till och göra någonting bra.
:)


En fest och en fika

Hade det trevligt på klassfest hos Ville igår, trevligt på ÖG och trevligt på efterfest. En helkväll kan man säga! :) 
Nu fryser jag och har precis målat mina naglar rosa. Tjusigt. Ska ta min fina cykel och cykla ner mot stan genom all moddig snö för att möta upp med Elin. Vi ska luncha och fika på V-dalas lördagsfika. Världens godaste morotskaka. Ska bli kul att träffa Elin!

Nu måste jag skynda mig!


Berg och dalbanan tar sig uppåt

Det börjar kännas bättre igen. Sakta men säkert. Livet är en berg och dalbana. Verkligen. Men med insikt om att mitt schema inte alls är lika betungande som förra terminen och med anmälan att jobba på lördagsfika känns allt lite roligare. Lite bättre. Och idag gick jag och Linda på stan och sen vart det middag, youtubegenomgång och tedrickande hemma hos mig med Josefine, Sophie och Linda.
Det är så många gånger som det gäller att se det man har/är och sluta fokusera på det man inte har/är.

Jag har ringt hem också. Bestämt att jag ska skaffa skype så att jag kan prata med dem där hemma! hihi. Eftersom min far är cool och använder skype i sitt jobb. Kan bli kul.

Imorgon har jag sovmorgon och endast en lektion. Envariabelanalys. Mer filosofi än matte! (x går mot oändligheten! x går mot 0, säg ett tal så nära 0 som möjligt, säg ett tal tillräckligt nära gränsvärdet) Bara konstigt. Jag ogillar.

Förövrigt har jag kommit på att det är väldigt skönt att ha längre tid än en halvtimme på sig på morgonen. En timme iallafall, så att man slipper slänga i sig sin frukost. Det är som en helt ny morgonvärld öppnats framför mina ögon. Så imorgon ska jag stiga upp i tid, och därför ska jag gosa ner mig i min säng nu. Kanske läsa lite.

Godnatt!

Oh, o e o

Oh, o o o, oh eo! En låt man kan tralla på under en dag på Polacksbacken!

Fibes oh fibes - Lovechild

Fjädrar och Emil den bäste Jensen!



Det var lixom roligare att blogga på lovet. När man hade mycket mer varierande saker för sig, och kunde visa bilder på pyssel och ting. Nu kretsar väl en stor del av mitt liv kring böckerna ovan. (Inga små böcker vill jag lova...)

Idag var jag iallafall duktig och gick på friskis och svettis med Johanna efter skolan. Det var roligt faktiskt.
Jag behöver verkligen saker att göra, för annars är jag duktig på att göra en höna av en fjäder och gräva ner mig djupt. Till slut är jag inte bra på någonting eller för någon och jämför mig bara med andra. Sånt där är jobbigt och sånt där kommer väl och går. Antar jag.

Har ganska mycket bra att se fram emot iallafall. På fredag Fibes, oh, fibes på smålands. Nästa vecka Florence Valentin på norrlands och sen... tamtamtamtam Emil Jensen på reginateatern! Sånt är bra.

Nu ska jag gå och handla mjölk.

Hejs!


Uppsala

Igår åkte jag, mamma och pappa ner hit till Uppsala. Det var en bra dag igår. Vi åt kinabuffé, gick i affärer, var in i domkyrkan och fikade på café Linné. När mamma och pappa sedan åkte byttes de ut av Elin och Josefine som kom över på middag och senare gick jag och Elin och hyrde Kenny begins.

Idag började jag läsa biologi och ekologi och även om jag under dagens föreläsningar var trött och trött och okoncentrerad så tror jag att det kan bli bra.

Nu har jag precis smaskat i mog linssoppa, falu rågrut och ett grönt äpple och nu ska jag slänga mig på cykeln och åka till Johanna.

Hejs!

Borta bra, men hemma bäst

Åh. Hela lovet har sprungit förbi mig nu ju. Jag får en klump i magen av tanken på att flytta hemifrån igen. Det är inte det att jag inte har det bra i Uppsala, för det har jag. Det är det att det är så mycket tryggare här. Jag har de riktiga vännerna och familjen och behöver aldrig vara ensam. I Uppsala kan man känna sig ensam trots att man bland så mycket människor. Jag önskar 300 gånger om dagen att jag var mer omställningsbar och hade lättre för att komma in i nya världar. Men så är det inte riktigt, för mig tar det så lång tid. Obra.

Trots allt känns vårterminen lättare och jag är säker på att den kommer att gå fort. Det är ju trots allt bara två månader tills jag får två veckors påsklov och sen bara två månder till så är det sommar. Det ska bli skönt att mellanlanda där kring påsk. 

Nej, ganska ofta är jag lite arg för att jag inte väntade ett år. Det hade inte varit så dumt tror jag. Då hade jag hunnit fundera, för ärligt talat är jag inte alls riktigt säker på vad jag håller på med, och jag hade kunnat ha det bra hemma ett tag. Passat på medans alla andra fortfarande är hemma lixom. Men nu är det som det är.

Snart kommer Marit och Karin hit och jag ska ha en perfekt sista hemmakväll innan jag landar i Flogsta imorgon! Superbra det.  


Pyssling där!



Jag har ju visat upp allt annat jag pysslat ihop, så! Jag gjorde en dalahästring (väldigt pilligt att såga ut vill jag lova) och ett armband.
Förmodligen sista pysslet på länge. Nu ska jag ju snart till Uppsala och koncentrera mig på viktigare saker...


logaritmen av 88.8

Idag har jag varit hos mormor. Gått på loppis (jag och mamma är loppisfrälsta), tränat step och så.
Och tänk. Idag fick jag till och med en låt på radio tillängnad mig. Inte vilken låt som helst heller, det var Overdosing with you med Billie. Så himla typiskt då att jag befann mig i fel stad vid fel tillfälle och inte kunde höra det! Ledsamt. Men en cool radiopratarvän har jag allt!! Och på nått vänster ska jag nog lyckas höra det. Minsann och därmed bastu!

Jag kollade nyss mitt kemibetyg. Så himla kul att man för att få fram det var tvungen att slå en knäpp kod. Koden löd: 10000000 gånger logaritmen av ens personnummer. Går jag inte en nördlinje, så säg. Haha!

Nu ska jag sova, godnatt!


Rosetter



Elins pysselverkstad fortsätter! Igår och idag har jag suttit och sytt små rosetter som fått pryda hårsnoddar och hårnålar! Riktigt kul ju :)
Jag har ännu en pysselidé jag vill försöka förverkliga innan jag åker tillbaka till Uppsala. Det är faktiskt ganska skönt att bestämma sig för att göra något, att inte bara tänka att man vill göra det och så rinner det ut i sanden iallafall, trots att man pysslade med tanken så länge. Den här veckan har varit en riktig pysselverkstad och det tycker jag är bra!


Hej dagboken!

Idag har jag klippt mig. Det kan vara ganska mysligt att vara hos frisören, tycker jag. När någon pysslar med ens hår och gör det sådär bra som det endast är den dag då man är alldeles nyklippt.
Sen gick jag och mamma på lite loppis och i lite affärer. Och så hamnade vi på kopparhatten och jag drack en kopp te. I hund-temuggarna. Så såg vi oss om inne på Dalarnas muséum. Det var faktiskt lite småroligt, tavlor och gamla saker kan vara kul att titta på!
När vi var klara på stan åkte jag hem till Sara och vi pratade och pusslade. Ett 1000-bitars pussel. Vi gjorde förstås inte hela, men ganska mycket faktiskt.
Det ska jag skriva upp på min "att göra innan jag dör"-lista; lägga ett 1000-bitars pussel.

Imorgon ska jag och mamma åka och hälsa på mormor. Det blir nog kul.

Godnatt dagboken! Sov gott.


Pyssligt värre

Jag har fastnat lite i ett pysselstråk tror jag allt. Inte för att jag klagar eller så :) Idag gjorde jag ett armband, eller åtminstone en rosett att sätta på ett armband, och så fick ringen jag gjorde i förrgår nytt utseende då det lilla guldankaret tyvärr inte ville vara med längre. Såhär blidde det:

 

:) Godnatt

Värd dag :)

Hade det väldans trevligt i Stockholm med Marit, även kallad Gusche, idag! :) Det blev weekday, monki, beyond retro och andra storstadsaffärer man måste passa på att besöka när man är på storstadstripp. Och så blev det god böngryta på Hurry Curry och på eftermiddagen en stooor kopp chai med skummad mjölk, även det på Hurry Curry! Värd dag :)

Trots alla coola storstadsaffärer i närheten var det en H&M-klänning som fick följa med hem!


En måndag

Idag har jag ätit avokado- och mozarellasallad, gråtit till extreme homemakeover, varit på en kort loppisrunda med mamma och snart får jag besök och det vankas spelkväll. Superbra!
Imorgon har jag och Gusche tur, för då kan vi hoppa in i en bil som tar oss till Stockholm och så kan vi strosa där för en dag! Najsigt.

Tjing tjing!

Pyssligt

Jag kände som så att jag ville pyssla lite så jag tog fram knappar, ståltråd, guldpenna, nyckerringar, hårnålar och sådant jag hittade på. Bredde ut allt på köksbordet och mitt tålamod räckte till att göra en ring, ett halsband och ett hårspänne!


Så rotade jag även bland mammas gamla saker, som vanligt då, och fann klipsörhängen och en liten brosch som jag la beslag på!


Annars pratar jag skägg, pälsmössor, tjejkväll och annat strunt med tjejorna och ligger på golvet i mitt rum. Helt okej om du frågar mig!


En vinnande kombo!

Fredrik tipsade och Elin nappade! Nu har jag inte bara growyn som sökmotor, utan även godstart.se som startsida! Där skänks pengar till olika organisationer bara genom att man använder sidan! Hur bra? Jättebra :)
(varför har man inte kommit på det tidigare?) :)


Registrera dig vettja!!

Vad kommer efter fredag? Lördag!

Lager 157 gjorde mig ett par mjukisbyxor och ett par tights rikare. Tights må vara det skönaste klädesplagg denna jord har att erbjuda!
Kvällen igår var också top notch! Med Let's dance tittande sittandes på golvet på grund av överflöd av folk och senare spel och nostalgitittande på godingar som till exempel Hunn!...och björnis :) Brabrabra!

Duktigt jobbat idag också med gymmixpass såhär på morgonkvisten och nu bär det av mot Ludvika och farmor!
  

Grow!

I hörnet på min dator i sökrutan står inte längre google, där står numer growyn. Det är en ny sökmotor som ger hela sin vinst till miljöprojekt! Det är braaaaa :)
http://se.growyn.com/ 

Irlandsproblem och disneyfilmer som inte är disneyfilmer

Ett gympapass och en disneyfilmkväll bestående av prinsen från Egypten och en film i stil spiritet away (varav ingen av dem är disneyfilmer) kan vara jättebra att komma hem till efter en kall vistelse i Norge.  Fast, även om det var kallt var det bra. Som jag förväntade mig. Lugnt och skönt.
Lite besviken på min egen bortskämdhet när jag fick veta att vattnet stängs av imorgon mellan 8 och 14 och man genast började småklaga. Kom igen, det är inte helt okej att verkligen se det som ett problem att vara utan vatten i nårga timmar när det finns människor som är utan vatten nästan jämt. Skärpning! 

Imorgon ser jag fram emot tripp till Lager 157 med mor min och senare Let's dance kväll hos Gusche! Super!
Nej, kanske bäst att sova, eftersom jag planerar att gå upp halv 8 imorgon för att gå på toa!



Mot Norge!

Nu bär det av mot Norgestugan! Blir skönt att komma iväg en stund, till ett ställe man inte kan göra mycket annat än att bara vara och bara ta det lugnt. Jag har packat i boken jag började läsa i somras men som skolan dödade och jag har såklart skidor med! Så det blir fem dagar fyllda med skidåkning, läsning och familj. Det tycker jag låter bra!

2009, over and out

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja! Jag tog studenten, jag flyttade hemifrån, jag började på universitet!
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, två gamla klasskompisar!
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, farfar
5. Vilka länder besökte du?
England!
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
"Fjärilar i magen"-kärlek
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
12/6 - studenten.
8. Vad var din största framgång 2009?
Jag kom in på civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik
9. Största misstaget?
Det finns många små misstag, men inte större än att jag kunnat leva med det!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, inte värre än förkylningen efter studenten
11. Bästa köpet?
Fjällräven kånken!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Förmodligen hyra!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009
Jag är en vampyr
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag vet inte. Förmodligen iaf räddare för framtiden!
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Läst böcker, spelat piano; bättre fritid än dator/tv alltså
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig
18. Hur tillbringade du julen?
Traditionsenligt hemma
19. Kysste du någon i år?
Ja
20. Hur många one night stands?
Inga
21. Favoritprogram på TV?
Halvtimmes amerikanska komediprogram, säg: that 70's show, how I met your mother, 2 1/2 men o.s.v
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej det tror jag inte.
23. Bästa boken du läste i år?
Jag blev glad av att läsa om Bridget Jones
24. Största musikaliska upptäckten?
Matt Costa introducerade en vän för mig i somras, och honom lyssnade jag mycket på. The Kooks också!
25. Något du önskade dig och fick?
Jag tror inte att jag önskade mig något särskilt, men jag fick mycket bra! Förresten, jag önskade mig en målning av Lollo, och det fick jag!! Och vanthållare fick jag ju också!
26. Något du önskade dig men inte fick?
En billie-affisch! ^^
27. Årets bästa film?
Coco- livet före Chanel
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? 
Tentapluggade! Och åt en jättegod middag på snerikes nation i Uppsala med vänner från min klass!
29. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Hej mammas garderob! Hur mår du?
30. Vad fick dig att må bra?
Människor jag tycker om
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag vet inte! Robert Pattinson är ju inte fel
32. Vem saknade du?
Farfar
33. De bästa nya människorna du träffade?
W:arna!
36. Vad sammanfattningsvis tycker du om året som gått?
Jag tycker nog att det var ett jobbigt och påfrestande år, med att flytta hemifrån och bestämma sin framtid... men självklart fanns det goda stunder! :)


Festligt

Nu ska jag välja kläder. Sen ska jag bylsa in mig i halsduk och jacka och promenera över till Marit. Där blir det lite förfest och sen drar vi ut och dansar.
Kul! Trots att jag nu egentligen mest tappar ögonen av trötthet. Peppa upp Elin, peppa upp!

Rosetter i håret



Jag kände mig lite pysslig och följde Sandras exempel och gjorde en rosett av mitt hår. Det har faktiskt växt sig ganska långt. Jag vet inte om jag vill klippa av det heller. Det må vara väldigt skönt att ha kort hår, men ändå lite småroligt att ha långt. Vilka problem...
Har också kommit på att man kan koppla ur internetsladden ur den stationärna datorn och vips kan jag sitta på golvet med min lilla samsung laptop i knät och använda internet på den! Den är bra för den har inbyggd kamera för usch vad jag inte gilla min digitalkamera. När jag väl fått batterier som fungerar till den kom jag ihåg hur obra bilderna blir när man försöker ta kort med den.
Hur som helst. Rosetter i all ära, men vill jag ha en riktigt fin sådan bör nog mitt hår bli längre ändå. Så lets skaka ur rosetten en gång för alla!
 
haha

Nu ska jag ut och promenera med far min. bra bra.


Nytt år, nya möjligheter

Det verkar som att jag överlevde 00-talet alltså. För här sitter jag ju! Nytt år, nya möjligheter, brukar man inte säga så? Egentligen orkar jag nog inte tänka som så att det här året kommer bli "det" året. För det gör man ju varje år och egentligen blir det ju ingen skillnad. Det är nog bara skönt att kunna tänka att allt börjar om från början och att man får en ny chans. Men i själva verket är man ju samma person som alltid. Eller?
Jag avslutade år 2009 men middag och lekar med vänner och startade 2010 med en lång miljö/rättvisediskussion till 20 i 5 på natten. Det kändes väl bra. Leka bort det gamla och starta något nytt med seriösa ögon. Blir bra det.

2010, här kommer jag!

RSS 2.0