Jag ska bara klaga lite till över det faktum att vi skriver tenta idag.

Igår hängde jag hela dagen hemma hos Sophie. Skönt att slippa hänga här, för på allvar ser det ut som att någon släppt en bomb här. Men jag ska städa. Sen. Idag skrivs tentan i sannolikhet och statistik och jag sitter och tänker att jag ska plugga lite till, men orkar inte ta tag i det. Jag säger som Sophie "det man inte kan någon timme innan en tenta, det förtjänar man inte att kunna heller". Bra sagt. Nu får det bära eller brista.

Det känns ganska overkligt att vi gått ett år här i Uppsala. Att jag faktiskt har flyttat hemifrån är fortfarande en ganska konstig tanke. Nu såhär sista veckan längtar jag mest bara hem. Eller åtminstone efter en pluggfri vardag. Det är litegrann som att jag slutat leva här redan. Som att jag bara lever dessa dagar för att på söndag få sätta mig i bilen och rulla mot Falun. Konstigt, men skönt. Skönt att veta att det inte är långt borta. Att jag kan räkna dagarna till sommarlovet på en hand.

Tummen-idag. Pekfingret-imorgon. Långfingret-onsdag. Ringfingret-torsdag. Lillfingret- SOMMARLOV!


Att tappa huvudet

Åh. Jag har haft svårt att sova. Och det gör mig ju så trött. Jag tänker för mycket. Bygger drömmar. I vaket tillstånd.
Försöker halvt förtvivlat spendera dagarna med att trycka in ny kunskap. Huvudet sprängs snart. På riktigt.
Tålamod tappas.
Snälla ge mig lov. Ge mig mitt sommarlov. Med picknickar, ekofilosofi, höstplanerande, festival, hästiskollo, gotland, Polen och allt det där.

I höst. Visst ska vi bo tillsammans i det finaste av kollektiv då? Med fester, middagar, tebjudningar och sånt? Visst, visst?

Billirevision

En sak till innan jag ska sova skallen av mig :)

Finastebästastesötastedansigastebillie - Anywhere but there

Aldrig mer integraler! (eller...?)

Tenta envariabelanalys, check. Så skönt. Jag tror inte ens jag förstår hur skönt det är. Kanske beror det på att jag har en vecka på mig att lära mig en kurs i sannolikhet och statistik och sedan ytterligare tre dagar att lära mig en kurs i beräkningsvetenskap? Kanske.
Eftermiddagen var skön. Med stadstripp och kortspel på fin bakgård. Och en brajobbatidagöl på norrlands fick avsluta kvällen.
Bra dag!

Känns som att jag mest gör små dagsuppdateringar här just nu. Det kanske är så jag jobbar sisåhär en maj månad? Ja, tydligen.
Men det är inte så mycket mer än vardag som går igenom mig just nu. Plugg och vardag. Och drömmar om sommar och sol. Och drömmar om, och drömmar om, och drömmar om.

Men Elin, gå och lägg dig. (Eller vakna upp.)

Låt oss välja det första alternativet. Att vakna upp ur en värld av drömmar är nog tyngre än att sova i från den. Sååå Godnatt!


Ett söndagshej.

Helgen var fin. Billie the vision visade åter igen att dom nog är finast i världen. Vi har grillat, ätit glass, brunchat, solat och haft det bra.

Nu är jag trött och lite smånere. Mattetenta imorgon. Regnigt väder. Men hej! Man kan inte ha det bäst jämt heller.

Lördagslängtan och en fin afton

Tacomiddag på Flogstatak var precis rätt denna afton. För det enda som känns riktigt rätt i detta väder är att vara ute, och det känns så bra när man vet att man faktiskt varit ute hela dagen.
Imorgon vankas besök från Falu stad, ekocafé, säkert stadsrunda, grillkväll och Billie the vision spelning. Jag ser så mycket fram emot det :) Awesome!

Vi trivdes rätt bra med att plugga idag








Dividera inte mera, bara plus så får vi flera glada skratt, haha!



Mest ser mitt liv ut ungefär som på bilden. Räkna, räkna, räkna. Bli arg när det inte går, bli överdrivet glad när det är rätt. Sitta ute i solen. Picknicka. Alltid mattebibeln Calculus vid vår sida då, förstås.
Tro det eller ej, men jag trivs ganska bra. Solen gör en glad och matematiken har sina goda stunder!
:)

Att vara i Berlin







Att vänta på Skavsta flygplats i fyra timmar
Att försöka sova på stolar
Att flyga flygplan
Att åka S-bahn
Att bo på ett hostel med blålysande korridorer
Att gå i second hand butiker
Att ta bilder i en fotoautomat
Att dricka tjusiga drinkar
Att se en bit av Berlinmuren
Att dansa till klockan 06.00
Att pussas
Att träffa alldeles för många svenskar i ett Berlin
Att vara på 34:e våningen mitt i smeten
Att köpa Ampelmannbrochen
Att idyllisera världen
Att vilja bo i Berlin
Att äta vegansk brunch
Att äta våfflor med glass
Att äta vegetarisk bratwurst
Att gå omkring i helt ekologiska mataffärer
Att skratta
Att sova mitt på dagen av ren trötthet
Att äta en för dyr flygplatslunch
Att sätta sig på tåget hem

Att längta tillbaka

Att vara i Berlin


Hallo

Ha en bra helg!
Nu åker jag mot Berlin!
Tjoflöjt!
:)

Min första Uppsalavalborg

Helgen var väl ungefär jättebra. Med takgrillfest, lite för mycket intag av alkoholhaltig dryck, lite för mycket springande mellan random fester. För på riktigt, hela Uppsala var en enda stor fest. Vart du än vände dig var det människor, musik, dans och mycket. Mycket av allt.
Jag tyckte om att ha besök av hela högen bra människor. Det gjorde gott. Och det gav ungefär skratt för att förlänga livet ett år till, tror jag.
Här kan man kolla på klipp från forsränningen också. Tittar ni rikigt noga ser ni snygga skeppet Wasa. Dem känner jag. Den ni! Förövrigt känner jag ju fler galna rännare. Och jag gillar att de spelar "it takes a fool" i videon, liksom passande. Och ja, nu är det sagt, nästa år agerar jag fool och sitter jag på en sådan frigolitbit och forsar fram. Spännande, minst sagt.

Förövrigt åker jag till Berlin på torsdag. Något att se fram emot! :) :)

Nu måste jag sova. För jag är så trött. Och jag skulle gå och lägga mig innan tio idag var min väl uttänkta plan... Så godnatt!

RSS 2.0