God jul!

Nog är det bra mysigt med jul. Att komma ner för trappan och se julgranen lysa. Att öppna kylskåpet som är fyllt av julmat. Och den här julen blev till och med vit. Fint tycker jag.
Ímorgon ska jag gå upp och äta julfrukost med min syster och se en sån där förmodligen ganska dålig julfilm. Det blir bra. Det blir juligt. Sen kommer mormor och en traditionsenlig julafton väntar! :)
God Jul!

I´m alive



Ny låt från fina Billie. Sånt blir man glad av :)

Konsumera mera?

Idag har jag handlat julklappar, lämnat tillbaka dem och handlat dem igen. Jag vet inte. Men det är en sådan jobbig känsla som ramlar över mig. Just eftersom jag resonerar så att vi inte bör konsumera i onödan, och eftersom jag själv nästan aldrig handlar saker längre, blir det ett sånt stort steg att faktiskt köpa något. Jag vill så gärna göra så små avtryck på vår planet som möjligt. Och jag vill inte vara en del av den värld som konsumerar och konsumerar utan minsta lilla eftertanke på vare sig vart varorna kommer ifrån, hur de är framställda eller vilken inverkan på miljön de gett.
Det är så svårt allt sådant där. Det är så vridet och så svårt att hitta bra balans.
Hur som helst är de flesta av de julklappar jag köpt fairtrade, ekologiskt eller åt upplevelsehållet. Och man måste ju börja någonstans, eller hur?


Julelov! :D

Nu är det här! Det fantastiskt omtalade jullovet! Det invigdes med placering av pepparkakshus i Folkesrondellen, dans på norrlands nation, skratt, kyla och lite beslutsångest. (Någonting lite sämre måste ju in för att väga upp det glada...tydligen?)
Och i natt har jag legat ihopkurad under tre filtar med en tjock stickad tröja! Inte är det varmt vill jag lova!

Nu bär det snart av mot Stockholm. Där ska vi strosa runt och sedan gå på "Oh no it´s christmas"! Brabrabrabra :)

Har hunnit bli ett år äldre och julen är ju snart här!

Det är så mysigt att riktigt överromantisera julen och vintern. Som att bjuda vänner till sitt studentrum, dricka glögg och dansa runt en liten julgran. Eller bygga domkyrkan i pepparkaka och göra en...afrikansk gosskör som står och sjunger utanför kyrkan. :) Eller att 50 % av sin tid prata om snö, julmat, julgodis, julafton och så vidare.
Resten av de andra 50 % går åt till att plugga kemi, men i denna julmysliga tid känns det ju nästan helt okej att göra det också. Tenta på fredag, sen... JULLOV!
Tänk att det bara är två dagar kvar på den här terminen. Det är nästan mer än galet. Men oj vad vi har längtat efter den lediga månaden. Det kan inte bli annat än bra! :)
På lördag åker jag tåg mot den stooora staden och går på julkonsert och på söndag kommer pappa och hämtar hem mig.
Jul Jul Jul Jul!


Superhjältejul

Lite snö. Redovisning. PCB. Cykla. Få SLU-tröja. Handla på ica. Superhjältejul. Rågmackor. Julkalender. Matteplugg. Middag på nation. Mat. Stökigt. Städa. Mätt. Kallt!
En dag. I ord.
Fint:



Tack för mig.
Godernatt :)

RSS 2.0