Första advent


Första ljuset är tänt och årets första lussebulle äten. (mandelmassa!) Så himla gott :) Tack till Gusche för det :) Jag har ju haft finbesök från Falun i helgen minsann! Gusche var här och vi dansade och fikade och hade det bra :)
Nu idag har jag räknat hela dagen och adventsfikat lite hos Elin.
Jag har en fullspäckad vecka framför mig, med nationsmiddag, julgasque, föredrag med Maria Wetterstrand och massa annat. På fredag kommer pappa och så åker vi till Falun för att fira mig och syster. För vi fyller ju snart år! Galet. Tiden går så fort när man blir gammal...


Hem ljuva hem

Nu har jag kramat min familj. Småätit pepparkakor. Plockat fram julpynt att ta med till Uppsala. Varit på röda korset och myrorna med mamma. Och snart kommer Lollo, Ellen och Sylwia för tacos och idolmys.
Jag är Hemma! :)

:)

Jag har tillbringat kvällen med att skriva labjournal och klistrat in post-it lappar i min formelsamling. Är så nöjd med att jag labbade med den andra klassen idag, och på så sätt får sluta direkt efter vår dugga i kemi imorgon, alltså redan vid klockan 10.00! Då ska jag åka hem, packa ihop, cykla till stan och göra lite ärenden och sen sätta mig på ett tåg. Ett tåg som tar mig hemhem. Hem till Falun! Hur bra som helst.

Nu tycker jag att ni som lyckats klicka in er här ska få lyssna på en fin låt, medans jag går och lägger mig för att snabbt sova fram dagen imorgon. Hemhemhem! Åh, vad jag längtar :)


Entalpiförändringen dividerat med en ny design

Fränt! Jag ändrade designen lite och jag tyckte det blev ganska bra :) Jag sparade dock min orangea ugglestilmall, så att jag kan byta tillbaka illa kvickt om jag skulle ändra mig :)

Nu är jag trött efter en dag fylld med kemiräknande. Vi var iallafall väldigt duktiga idag, och löste många svåra tal. Att vi egentligen inte har en aning om vi gjorde rätt eller inte, det spelar väl inte så stor roll? Vi tycker nog iallafall att det var rätt, och världens kemi borde väl rätta sig efter första årets miljö- och vattenteknik studenter? Eller? Jo, men det tror jag!

Nu ska jag sova och ladda för en heldag i skolan imorgon, förmodligen över 12 timmar...! Well, well, det är väl egentligen nästan vardag för mig nu för tiden, så det är väl inte så mycket att säga om det. Nu ramlar ögonlocken snart ner, så det är bäst jag kilar i säng.

Godnatt!


Söndagar är bra dagar!

Dagen idag blev en bra dag. Jag, Johanna och Sophie brunchade och oj vad gott det var! Massa paj, pastasallad, frallor, pannkakor och annat gott åkte ner i magen och gjorde den otroligt sprängfylld! Men det var det värt :) Sen tog vi en runda på stan och jag inhandlade ett jättemysligt pannband och lånade en bok på biblioteket. Sen åkte vi hem till Johanna och räknade kemi och såg Billy Elliot. Jag tror det kan vara den bästa filmen. Den är verkligen så bra! :) Sen cyklade jag och Sophie på vår ica-date och handlade och nu sitter jag här i Flogsta och ska alldeles snart hoppa rakt ner i sängen.
Och nu har jag beskrivit min dag, inte in i minsta detalj, men nästan! :)


Godnatt!

Ut och åk

Jag fick en släng av att vara jättesugen på att åka ut och resa och se otroliga saker! Jag kan riktigt känna pirret i magen och skrattet som skulle bubbla upp springandes på Paris, Berlins, Londons, vadsomhelsts gator. Vem är på en helg utomlands?





Barnkalas

Har varit på ett roligt barnkalas, ätit jättemycket goda kakor, druckigt vuxensaft, dansat, lekt lekar och det var riktigt roligt var det :) Nu är jag mätt, trött och skapligt nöjd och min säng känns väldigt inbjudande!
Imorgon ska jag bruncha med Johanna och Sophie och diskutera rättvis handel och plugga kemi. Det tycker jag ska bli roligt. Och bra och så.
:)

Dengångerdengångerdenminusdengångerdengångerden...

Idag har vi laborerat och hur intressant det än skulle kunna vara så ogillar jag laborationer starkt! Visst, det är kul att ha labrock och skyddsglasögon, det erkänner jag. Men det bara suger musten rakt ur en. Vi börjar klockan tio och slutar klockan fem. Lång tid, men ändå ser man uppgiften framför sig som bara växer och växer och man måste hinna både labba, skriva och förstå.
Och när man väl lyckats blir middagen hårt bröd med konstig ost- och tomatröra och kvällen spenderas vidare Ångströmslaboratoriet beräknandes sånt här:



Är det konstigt att jag en eller två gånger i veckan frågar mig vad sjutton jag har valt för liv att leva?


Ny vecka, nya utsikter

Vaccinerad, check! Vet inte alls om det är bra eller dåligt. Men som vi resonerar i min klass, vi har verkligen inte tid att bli sjuka. Inte med detta fullspäckade schema, att vara borta en vecka vore ju att missa hur mycket som helst. Så nu hoppas jag på att leva utan biverkningar också, eller som vi resonerar i min klass, vi tar sprutan idag, för imorgon har vi bara två föreläsningar, så då missar vi ju inte såå mycket om vi får feber dagen efter. Haha, det är ju nästan hemskt. Men nu är det gjort och därmed bastu.

Vi diskuterade våra mål med utbildningen idag på studietekniken. Där kom argument som "jag gör det här för att kunna ge mina barn den uppväxt jag fick, med resor och upplevelser" och "jag vill inte sänka min levnadsstandard" o.s.v. upp. Då tänkte jag oj. Jag har inte ens nästan tänkt i sådana banor. Naiva Elin gör det här för hon vill "rädda världen". Kanske är det både naivt och egoistiskt. Men samtidigt är det verkligen i de tankarna jag hämtar min inspiration. Jag tycker att man ska gå en utbildning för att man själv vill det, jag menar man måste ju trots allt börja med sig själv. Mår man bra själv, faller väl det andra på plats, på något sätt iallafall? Tror jag. Hoppas jag. Fast bra ung och liten känner man sig ju, när andra till och med tänker på sina kommande barns framtid. Är vi redan så gamla?

Såå. Man ska jobba med långsiktiga mål. Men också kortsiktiga. Mitt kortsiktiga mål är att klara termin 1 och få den fina lediga månaden vid jul. Jag längar redan! Innan dess är det en hög, jättehög mur av kemi och matte jag måste kliva över. Lika bra att sätta igång. 
  


Fint och så



Bra dag. Jag tränade.
Jag pluggade med Linda, Sophie och Linnea.
Jag lagade massa mat och fyllde matlådor.
Jag postade brev.
Bra kväll. Jag såg film med Elin.
Jag skrev två veckors schema och fyllde i med färgpennor.
Jag lyssnar på fina First aid kit.
Och nu ska jag sova in den nya veckan och hitta inspirationen jag hade för ett tag sedan. Det låter bra.
Godnatt!


Tänk om

Har haft en trevlig tacokväll i Malins lilla idylliska stuga på landet. Alldeles lagom. :)
Har också dåligt samvete för att jag snabbavbokade en utbildning jag tänkt gå imorgon och alla mina "tänk om" tankar dyker upp. (Tänk om det skulle vara jättekul, tänk om jag träffar den och den och den, tänk om, tänk om) Utbildningen är en ideologiutbildning som röda korset håller i och eftersom jag nu är medlem där rekommenderas det att man går den kursen. Jag och Johanna tänkte gå, men Johanna lämnade återbud och min motivation sjönk till botten. Jag vet ju att jag har mycket plugg och kände mest att jag ville gå om vi skulle gå den tillsammans. Trots det känner jag jättedåligt samvete. Men nu är den avbokad och inget mer med det. Förhoppningsvis hinner jag plugga massor imorgon och känner att det var värt att stanna hemma och få undan lite plugg. Duggor och tentor rasar ju snart in och determinanter, gibbs fria energi, matriser och annat måste sitta som en smäck i mitt huvud. Känns oerhört betungande.
Jag saknar alla hemma också och blir alldeles glad över att höra att man är lite saknad av dem också :) Det är två veckor tills jag kan åka hem och träffa alla igen och det känns faktiskt nästan som en evig tid. Dock har jag börjat märka att tiden rinner ganska snabbt. Hade en period i somras då jag helt glömde tankarna på att tiden går fort, de tankar som jag faktiskt tampats med nästan i flera år. Men nu här när allt åter igen börjar gå i rutin och man bara gör hinner tankarna ikapp mig igen, tiden bara rinner rakt ur händerna på en! Oktober bara försvann och november gör väl snart detsamma... Jaja, carpe diem var det ja! 
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova mig pigg till en produktiv morgondag!
Godnatt


Jag ska bara klaga lite...

Borde egentligen varit på födelsedagskalas hemma i Falun. Ändå så känner jag mig onödigt klok som stannade kvar här i Uppsala för en lugn kväll. Åt middag med vänner och traskade trött hem när de drog vidare på nation. Det är så skönt när man verkligen bestämt sig för att bara ta det lugnt. Det har verkligen varit för mycket nu, tänker egentligen att jag måste ha mycket saker att göra för att må bra, men samtidigt är inte för mycket saker bra. Förstås. Så nu ska jag försöka ta det lugnt och inte bestämma saker att göra varje kväll, det är nog med all stress över plugg redan som det är.

Har en liten svacka igen känner jag. Med utbildningen och allt där till.
Har kommit på att jag blir väldigt ledsen på gruppindelningar inom folk. Det är jobbigt när man inte riktigt känner tillhörighet, eller inte riktigt vet vart man faktiskt vill känna den tillhörigheten. Kan inte bara alla vara vänner? :) I en enda stor grupp. Ibland känner man sig klämd. Där någonstans emellan.
Och inte får man någon inspiration av arbetsmarknadsmässor heller. Så fort det kommer till yrken blir jag nedstämd. Jag vill nog inte ha ett jobb överhuvudtaget tror jag! Ibland känner jag bara för att ta ett typ icajobb och jobba där hela livet, med glada arbetskamrater och rutiner år efter år. Helt seriöst. Jag behöver inte ha en hög lön. Jag lever hellre sparsamt och snålt och enkelt. Så kunde man engagera sig i bra saker och ha en gård och en fin familj. Det tycker jag låter som ett fint liv. Nu jobbar jag mig in i en teknisk arbetsmarknad och kommer sluta som en konsult för ett företag, och sitta och analyser prover dagarna i ända. Jag kommer vara stressad och inte hinna leva utanför mitt jobb.
Usch vilken tråkig inställning, må så vara. Men det är faktiskt så det känns.

Jag måste hitta inspiration igen. Verkligen. Den kommer och går lite som den vill den där inspirationen, men usch när den lyser med sin frånvaro. Man blir en helt annan människa...

Jaja. Nu ska jag lyssna på Markus Krunegård och sen ska jag sova. Godnatt :)

Dåligt väder och giftiga bananer

Usch för regn. Och usch för att bli pigg när man kommer hem, trots att man vet att man egentligen är jättetrött... Usch för beslutsångest också. Och usch för bananindustrins alla gifter. Usch för svår kemi och krånglig matte.

Nu blev jag bara jättesugen på att ta tåget hem imorgon, trots att jag bestämt mig för en Uppsalahelg. Fast allt jag egentligen behöver är att sova, så blir det bra igen. Det går att sova bort (nästan) alla "usch". Det vet jag ju.
Såååå, godnatt! (disk och städning kan vänta, faktiskt)

Hela livet var ett disco. (Kemiboken, vill du dansa??????)

Har precis ätit frukost bestående av blåbär/hallonfil med havregryn, linfrön och kanel. Så gott. Lyssnar på Markus Krunegård också. Tänk, igår morse fick jag ett tidigt morgon-sms med en förfrågan av Johanna om jag ville följa med på p3 live session med just Markus ikväll. Hon vann biljetter! Om jag ville! :) Det ska bli ett riktigt äventyr så här mitt i veckan. :) :)  

Nu måste min fina kånken packas full med tunga böcker, jag måste slänga mig på cykeln och möte upp Linda för att cykla till skolan. Kemiföreläsning väntar!

RSS 2.0