En helg i november, den sista till och med

Efter att jobbat så duktigt en fredagskväll som igår, kändes det inte mer än rätt att se på film och sova på madrass på golvet resten av natten. Somna mitt i en film och vakna sådär alldeles sent på morgonen. Tänka att syster måste sitta och vänta, vi som skulle baka lussebullar och allt! Inte ens få upp mannen i huset att laga frukost åt oss. Tillslut lyckades vi ju, och god frukost fick vi ju också. Skjutsa Lolls hem, och sedan åka hem själv. Där väntar syster. Åka ner i staden och gå i affärer, sedan hem för bakning. Lussebullarna blev otroligt goda! Nu sitter jag här. Skriver lite religion och läser lite bloggar och lyssnar på lite musik. Imorgon blir det både jobb och julshowsträning, och ja, det var min helg det!

:)

Someday, somehow

Jag tror aldrig en dag har varit så evigt lång som dagen idag.
Snälla, snälla. Ta mig till den publiken. Just där vill jag stå. Just nu.


And yes I think that everything is gonna be alright someday, somehow.
De orden. I mitt hjärta.

You´re changing your heart


1234 - Feist

Jag vet inte. Ibland förstår jag mig inte på mig själv. Kanske vill man inte det alla gånger heller, men lättare borde det kanske iallafall bli?

Jag vill bara leva i nuet, i varje sekund. För det är så fint när man verkligen ser sig omkring och tar vara på det lilla. Jag älskar nog nästan när jag kommer på mig själv med att göra det. Det gör jag. Även om det endast är en sån liten sak som att stanna upp och tänka på hur mysigt det är att hoppa hoppsastag till bussen med bollen på mössan studsandes i takt. Eller bara titta upp mot himlen på alla stjärnor och trädtoppar. Trots allt är det nog det allra, allra finaste. Att hinna facineras av sin omgivning och naturen innan allt annat väntar.

Igår var jag på möte, och om jag förstått det rätt tillhör jag nu "Nätverket för hållbar utveckling" för ungdomar här i Falun. Det känns nog mer än bra. För jag vill så gärna hjälpa till. Så gärna bli en del av lösningen. Gör´t, det är inte kört.

Dansande miljöingengörer i blommiga skor!

Helt plötsligt blev min lugna helg alldeles uppbokad. Inte för att den inte var det innan, utan för att jag glömt att den var det. Julsowsträning, dansmakande, planeringsdag och DD-jobb. Kryddat med biologi- och religionsläxa. Tjo!

Nu är jag mest bara trött. SACO-mässan idag var trevlig och intressant, och nu hoppas jag på framtiden. Jag vill rädda världen och arbeta med miljöfrågor, låter det inte underbart så säg? Visioner måste ju iallafall få existera :) Och jag är tacksam över att de gör det!
Igår var jag ju också i stora staden. Jag och Sara var där och det var en kul dag! Två tröjor och de finaste av blommiga skor rikare blev jag. Och många skratt. (och ömmande fötter och trötta ögon och stressade/småbittra miner. Men hör det inte till? Jo, jag tror det)

Förresten tycker jag ni ska hjälpa finaste bandet i världen här. För det är de så värda och vad vore jag utan deras fina melodier? Billiethevisionandthedancers♥

Designen

I slutändan tycker jag ändå att det blir finast såhär.


Nöjd?

Egentligen är man väl bortskämd. Där slutar faktiskt det mesta. Men det blir så trist och tråkigt att ha så mycket fritid när man är ensam om att ha det.

Imorgon blir det iallfall Stockholm med Sara! Jag har inte riktigt hunnit reflektera över det, men jag tror att jag kan se fram emot en fin dag! :)
Så nu ska jag somna, och vakna glad, för imorgon får jag umgås med fin vän och imorgon händer det något som inte heter skola. Det blir bra tycker jag. (:

För en lång, lång tid

Den veckan som varit nu har verkligen varit seg. Med tanke på att jag nästan inte har några lektioner längre så har jag mest gått och släpat benen efter mig. Och tiden går ju så fort också, om jag fattat det rätt är det två veckor till första advent. Oj. Inte heller alls långt kvar tills jag fyller myndig. Läskigt. Tror jag.

Veckan som står på glänt nu hoppas jag blir mer innehållsrik. Jag har ju trots allt två Stockholmsresor att se fram emot. Ja, två, hur onödigt det än må vara. Först så reser jag och Sara till stora staden på torsdag, då vi har studiedag, för att shoppa loss :) Dagen efter reser jag dit igen för att gå på saco-mässan. En mässa då olika högskolor ställer ut. Hej, snart är jag visst vad man kallar vuxen...? Dra mig bakåt, bakåt, bakåt.

Nu ska jag nog sova. Och tiden fortsätter. Framåt, framåt, framåt.
Godnatt

Ååååh!


Mysjackan


Tänkte bara visa upp jackan jag myser omkring i såhär i kalla höstdagar. :) Och det är hur mysigt som helst att krypa in i världens mjukaste luva :)

Bilarna borde ha avgasrören framme i fören.

Miljötinget var roligt och inspirerande. Föreläsnigarna var fantastiska.
"Rädda, rädda, rädda vår miljö, djuren, skogen håller på att dö!"


Foto: Mattias Klum

Kanske ska inlägget innan läsas för att förstå...

Sms från Cissi: "Fan jag får ihop en hel väska! puss"
Haha, åh.
Varför slår jag bara inte ihjäl den där fjärilen, eller släpper iväg den iallafall?
Det blir ju en rolig helg!


Miljötinget

Imorgon åker jag till Mora och blir en del av lösnigen. Miljötinget ska jag allt besöka, och jag hoppas att det blir roligt. Många workshops, livespelningar och föreläsningar om miljö i en hel helg och jag borde stortrivas.
Sen finns det ju alltid en liten spärr, en liten, liten fjäril som alltid vill infinna sig i min mage och ibland flyga mer än den bör. Trots att jag inbillar mig att jag mognat nu, besöker den mig alltid när något sånt här närmar sig. Fråga mig inte varför.
Men jag tror det blir roligt, och jag har ju Cissi och Mattias :)


Om om hade varit

Åh. Varför ska man alltid behöva ångra alla val man gör? Existensialismen släng dig i väggen. Jag gillar inte känslan av att allt hade kunnat vara annorlunda. Och när det inte känns bra i nuläget, känns det som att det hade varit mycket bättre att välja alternativ två. Det kan jag ju aldrig få veta, men det är en så jobbig tanke. Det är väl i sånna här tillfällen det hade varit så väldigt skönt att tro på ödet. För då var ju allt ändå meningen...


Filosofin, härmed avklarad.

Filosofiuppsatsen är härmed inskickad. Och nu blev jag nästan nervös. Tänk om den inte är någe att ha? Det är så lätt att ha åsikter om saker, mycker svårare när man ska komma med något eget, och dessutom formulera det bra på papper. Huvaligen.

Meningen med livet

Här sitter jag. På jobbet minsann, och inte var det mycket att göra idag. Därför förgyller jag tillvaron med Jens Lekman sjungandes i mina öron, och läsande av söta boken "meningen med livet" skriven av Bradley Trevor Greive. Det är så sant, och så gulligt skrivet, och många filosofiska tankar dyker upp i mitt huvud. Jag har lust att citera något ur boken, men jag vet inte vad jag ska välja, dessutom hänger allt ihop, så det blir fel att välja ut något. Men okej, ett smakprov bjuder jag på :)

"En liten röst - kalla den ditt samvete, ditt inre jag, din inre svärmor - kommer alltid att säga dig sanningen om du är redo att höra den. Först kommer du förstå att ditt liv fastnat i gamla hjulspår. (Hallå, du är inte ensam!) Sen kanske du inser vad du verkligen vill, men du kan inte riktigt få till det. Men plötsligt slår det dig. Precis som när du är halvvägs ner till stranden och inser att du glömde dra ur sladden till strykjärnet. Och när du förstår, eller anar att du förstår, vad du borde göra med ditt liv, så gör det! Ta ett djärvt språng ut i mörkret om du måste, och när du landar, börja springa för du har inte en sekund att förlora."

När jag väl börjat har jag lust att skriva ner hela boken. Bara en sån sak att den börjar med "Livet är mycket konstigt, hur man än vrider och vänder på det. Mycket konstigt." Och slutar såhär:

"Vet du vad? Även om du gör stora misstag, om du har fel i det mesta, så kommer livet ändå bli ett fantastiskt äventyr, du kan lägga dig på kvällen i den trygga förvissningen om att du givit allt och att din insats betydde nåt, och varje dag vakna och se fram emot ett liv som är precis så vackert och spännande som du någonsin kunnat drömma om. Och vet du vad? Om du följer ditt hjärtas röst och använder ditt huvud, så kan du aldrig ha fel."

Nej, tillbaka till verkligheten. Hur gick det i matchen mellan Digers och Krylbo nu då? Jobba vidare lär jag göra. Meningen med livet får jag väl helt enkelt finna en annan dag...

Vinter!



Man blir glad när man vaknar och får se ut över glittertäckt snögräsmatta. Det är så fint, och så mysigt. Se dessutom vad jag letade fram! Mössa och halsduk, gjort på syslöjden i åttan, tror jag bestämt.
Vinter! :)

Blommor



Jag fann klänningar igår på Kupolen. Blommiga sådana, och det kändes så bra. Jag behövde något nytt, och så länge har jag velat ha tillbaka klänningstilen jag hade förra läsåret. Jag har varit för slapp, helt enkelt. Men nu, med dessa i min garderob, är jag tillbaka på banan igen! :)

Dagen med Sara var för övrigt toppen. Vi strosade på kupolen, åt tacos, såg idol, såg film och lekte med bussfröet nummer 1, Theo.
Mysig dag, får en att glömma.

RSS 2.0