Ekoguiden!

Idag var jag på uppstartsmöte för ekoguiden i Uppsala/Uppland! Jättespännande :)
Föreningen Medveten Konsumtion jobbar med att göra ekoguider i olika städer/landskap i Sverige, och hittills finns guiden för Stockholm och Gotland. Kolla in, vettja! Målet är att guiden ska vara en dynamisk guide över butiker och resturanger med ekorekoutbud och ekorekobudskap, och att den ska sprida sig över hela landet. Anledningen till att guiden behövs är för att vår världs konsumtionsmönster tyvärr många gånger leder till dåliga arbetsvillkor för människor och rejäl påfrestning på naturen och dess resurser. Guiden kan ge tips om hur och var man kan konsumera lite snällare i en värld som denna.
Vi var ett gäng flickor som samlades på ett café för möte, och det var trevligt och peppt! Vi ska börja vårt arbete och förhoppningsvis kommer guiden över Uppsala/Uppland komma igång under våren.
Sånt tycker jag om. Att man kan tänka globalt, och agera lokalt. Det känns så roligt att vara en del i ett projekt. Ett projekt man tror på och blir glad av. Det är också en så bra idé att samla tips på ett och samma ställe, så att man lätt kan kolla upp utbudet då man ska resa till en ny stad.

Kolla in Medveten Konsumtions hemsida. Där finns ekoguiden, info om hur man blir ekorecensent, chans att bli medlem och få nyhetsbrev. Och så finns där massa tips och info! En bra grej :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0